به گزارش روابط عمومی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان کرمان، مدرسه علمیه فاطمه الزهرا سلاماللهعلیها بم نشست علمی با موضوع «راهکارهای ایجاد انگیزه مطالعه» به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار نمود.
خانم شهبازی در ابتدا به تعریف انگیزه پرداخت و گفت: همیشه انگیزه و انگیزش یکی از مسئلههای پر بحث در میان افراد بوده است. انگیزه در اسلام نیز دارای ابعاد و زوایای مختلفی است که به عبارتها و بیانهای گوناگون مورد بحث قرار گرفته است. حتماً برای شما پیش آمده که مدتها کاری را به تعویق بیندازید یا به جای اینکه روی کار تمرکز کنید مدام آن را به هفتهای که هرگز نمیآید موکول میکنید؛ دلیل آن چیست؟! بیانگیزگی.
چه کار کنیم که دارای انگیزه شویم؟ با بررسی روایات و سیره معصومین علیه السلام متوجه میشویم که یکی از مسائلی که سبب به انجام رسیدن کارها میشود وجود انگیزه است انگیزه نقش مهمی در زندگی انسان دارد. انگیزه یعنی خواستن ایجاد تغییر افکار رفتار و احساسات و هر آنچه که در انسان میل به خواستن چیزی را ایجاد کند، انگیزاننده است.
ایشان در ادامه راهکارهای ایجاد انگیزه را بیان کرد: ۱.تعیین هدف؛ هدف کنترل رفتارها و افکار شما را در دست دارد و در جهت متعین پیش میبرد.
_هدف و انگیزه شما از مطالعه چیست؟ اهداف مطالعه: پژوهشی، تبلیغات، سرگرمی، شناخت علوم، اطلاعات روزانه، اطلاعات علمی، آزمون، تدریس.
۲.توجه به آثار و پیامدها؛ در قبال آن، چه به دست میآوریم و اگر انجام ندهیم چه چیزی را از دست میدهیم در واقع این همان مشخص کردن هدف است.
۳. اقدام و تلف نکردن وقت؛ ۴.برنامه تنبیه و پاداش؛ ۵.اصلاح روش مطالعه؛ ۶.احساس پیشرفت و کارآمدی؛ ۷.برنامهریزی واقع بینانه؛ ۸.انگیزه حرکت با همراهی دوستان؛ ۹.خودآگاهی؛ ۱۰.الگوگیری و سرمشق قرار دادن؛ ۱۱.کشف استعداد و ارتباط با استادی که در این راه کمک میکند؛ ۱۲.مصمم بودن در تصمیم گیری؛ ۱۳.برطرف کردن موانع؛۱۴.اشتیاق، علاقه و خلاقیت؛ ۱۵.مطالعه کتابهای انگیزشی؛ ۱۶.نوشتن جملاتی انگیزشی و به دیوار زدن؛
فواید مطالعه: کسب علم و دانش؛ مغز شما را بهبود میبخشد ( زوال عقل، آلزایمر) کاهش استرس؛ بهبود تخیل؛ ذهن را باز میکند؛ هرچه بیشتر بخوانید درک شما عمیقتر میشود؛ نوشتن را بهبود میبخشد؛ تمرکز را بهبود میبخشد؛ ادب بیشتر؛ اعتماد به نفس را بالا میبرد؛ گسترش دایره لغات؛ بهبود مهارتهای تحلیلی؛ سلامت روحی و جسمی.